ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arheologul bulgar Nikolay Ovcharov își prezintă cărțile la Taraclia

19:38 | 08.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat Gregory Tsamblak din Taraclia a găzduit o prezentare a cărților profesorului arheolog Nikolay Ovcharov, „Marii conducători ai celui de-al doilea Regat bulgar” și „Istoria ilustrată a Bulgariei medievale”, aceasta din urmă scrisă în colaborare cu Plamen Pavlov, informează BTA.

La eveniment au participat studenți și cadre didactice, rectorul universității, profesorul Maria Paslar, precum și reprezentanți ai conducerii și organizațiilor bulgare din Taraclia și întreaga țară.

„Nu este prima dată când ne aflăm aici cu profesorul Ovcharov”, a declarat pentru BTA profesorul Vasil Kondov. Kondov și-a amintit că Ovcharov și Pavlov și-au început marele turneu prin țările din întreaga lume „de la noi, de la universitatea noastră, cu mai mulți ani în urmă”.

„Am fost impresionat de cartea care se referă la regii bulgari din timpul celui de-al doilea Regat bulgar și i-a luat 25 de ani pentru a o finaliza”, a spus Kondov.

O prezentare similară de literatură istorică a avut loc la Liceul Teoretic Bulgar Vasil Levski din Chișinău. Oaspeții bulgari au luat parte la ceremonia de dezvelire a unui monument bust al eroului național bulgar, donat de Asociația bulgarilor din întreaga lume din Varna.

img24002521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!