ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anatolie Viniciuc a fost numit director interimar al Serviciului 112

07:16 | 09.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Anatolie Viniciuc a fost numit director interimar a Instituției Publice „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112”, informează MOLDPRES.

Potrivit ordinului Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Viniciuc va ocupa funcția până la numirea directorului Serviciului 112 sau până la desemnarea altui director interimar, dar nu mai mult de 12 luni.  

Anatolie Viniciuc are o experiență de aproapre 36 de ani în sistemul de urgență al MAI. În 2019, acesta a fost numit şef adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Anatolie Viniciuc a ocupat funcția de şef adjunct serviciu, şef al Direcţiei pompieri şi salvatori a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Totodată, acesta a participat în activități de management al proiectelor de dezvoltare în cadrul IGSU, în grupuri de lucru instituționale și interinstituționale.

„Noua conducere își propune alături de echipa instituției să promoveze şi să aplice un management performant și eficient în gestionarea intervențiilor de urgență, capabil să asigure un climat de siguranță cetățenilor. În acest sens va fi acordat un interes special indicatorului de reducere a timpului de procesare a apelurilor de urgență și sectorului de informare și instruire a cetățenilor cu referire la utilitatea numărului de urgență 112”, a precizat Serviciul 112.

Postul de director al Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, a devenit vacant la finele lunii noiembrie anul trecut, după ce fostul șef, Liviu Oboroc, a încetat să ocupe funcția. 

img24002525

img24002525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!