ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bursa Română de Mărfuri anunță operaționalizarea primei platforme electronice destinată achiziționării de gaze pentru consumatorii din Moldova

08:37 | 09.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Bursa Română de Mărfuri, prin compania sa de la Chișinău, anunță operaționalizarea cu succes a primei platforme electronice destinată achiziționării de gaze naturale pentru consumatorii non-casnici din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Acest fapt reprezintă o noutate absolută pe piața moldovenească, fiind o practică obișnuită pe piețele de gaze naturale din Uniunea Europeană”, a comunicat sursa citată. 

Practic, prin acest instrument, orice consumator non-casnic își poate asigura achiziționarea de gaze naturale printr-un proces de licitație electronică la care pot participa toți furnizorii de gaze naturale înscriși la platforma de tranzacționare. 

Primul consumator care a inițiat o tranzacție de cumpărare pe platforma gestionată de BRM în Moldova este CET NORD S.A., licitația fiind programată pentru 11 aprilie curent. 

Responsabilii susțin că „operațiunile se vor efectua într-un mod transparent, corect și eficient, în conformitate cu procedura de organizare și funcționare a platformei, prin care toate datele tranzacției sunt făcute publice, inclusiv contractul de furnizare și caietul de sarcini”.

 

img24002528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!