ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Basarabeasca a fost condamnat pentru organizarea migrației ilegale

09:35 | 09.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Un bărbat din Basarabeasca a fost condamnat după ce ar fi încercat să treacă peste hotarul Republicii Moldova cetățeni ai Ucrainei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul urma să întâlnească patru ucraineni la hotar, care au intrat în Moldova ilegal. Aceștia ar fi fost ajutați, în martie 2022, să ocolească punctul de trecere a frontierei de către alți membri ai grupului infracțional.

Totuși, aceștia au fost depistați de angajații Poliției de Frontieră, care l-au văzut și pe bărbatul care venise cu mașina să-i preia de la hotar, în regiunea Taracliei. Acesta a declarat că ar fi acționat la sugestia soției sale aflate în Ucraina, cu scopul de a ajuta refugiați. Contrar spuselor acestuia însă, bărbații din Ucraina, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, care au fost audiați de oamenii legii, au declarat că au plătit membrilor grupului infracțional a câte 1.700 de dolari pentru tranzitarea ilegală a Moldovei.

Recent, Judecătoria Cahul, l-a condamnat pe învinuit la ispășirea pedepsei prin stabilirea unui termen de probațiune de 4 ani. Suplimentar, acesta va achita și contravaloarea mașinii folosite la tentativa de comitere a infracțiunii, de peste 30.000 lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!