ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă rundă de discuții la MAIA: SA „Floarea Soarelui” a achitat o bună parte a datoriilor către agricultori

11:12 | 09.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Societatea pe acţiuni „Floarea Soarelui” a anunţat că săptămâna trecută întreprinderea a reușit să achite o bună parte a datoriilor către agricultori, urmând ca restul plăților să fie finalizate săptămâna curentă. Declaraţia a fost făcută ieri la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a doua rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a evidențiat rolul esențial al producătorilor și procesatorilor locali în asigurarea cu ulei vegetal a populației Republicii Moldova, subliniind importanța menținerii prețurilor la ulei și prioritizarea intereselor producătorilor și cetățenilor din Republica Moldova.

De asemenea, părțile au evaluat prețurile care ar putea fi oferite pentru cantitățile disponibile de semințe de floarea-soarelui.

Anterior, Comisia Situaţii Excepţionale a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale. Acest lucru înseamnă că licența se acordă exclusiv în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone.

img24002541

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!