ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu președintele Eurojust despre intensificarea cooperării în domeniul judiciar și luptei împotriva crimei organizate transfrontaliere

15:23 | 09.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Șefa statului, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ladislav Hamran, președintele „Eurojust”, instituție UE care oferă suport și schimb de informații procurorilor și judecătorilor din statele membre UE și statele terțe pentru investigarea infracțiunilor transfrontaliere, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării judiciare operaționale cu „Eurojust” și statele membre ale UE - un element important în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Șefa statului a subliniat faptul că o mai bună cooperare cu instituțiile europene va contribui la combaterea mai eficientă a crimelor transfrontaliere și la intensificarea luptei împotriva crimei organizate și a accentuat rolul echipelor comune de investigații cu participarea procurorilor din Republica Moldova. 

img24002554

img24002554

img24002554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!