ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ian Borg, ministrul de Externe al Maltei și președintele în exercițiu al OSCE

15:44 | 12.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Șefa statului a avut o întrevedere cu Ian Borg, ministrul Afacerilor Externe, Europene și Comerțului al Maltei, care este și președintele în exercițiu al OSCE și se află la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Președintele Maia Sandu a subliniat importanța asistenței din partea statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv a Maltei, pentru a adopta cadrul de negociere și a începe oficial negocierile de aderare până la sfârșitul lunii iunie 2024. 

În contextul cooperării cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, șefa statului a afirmat că autoritățile de la Chișinău își doresc reîntregirea țării pe cale pașnică,  prin negocieri, respectând suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute internațional.

img24002683

img24002683

img24002683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!