ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezultate RESTART: Echipament IT pentru lucrătorii din prima linie din domeniul asistenței sociale, donat de UNICEF

09:58 | 16.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a beneficiat de un lot de echipament IT ce va fi distribuit către Agențiile și Structurile Teritoriale de Asistență Socială (ATAS și STAS). Echipamentul este donat de către UNICEF Moldova, cu sprijinul financiar al Guvernului Marii Britanii, informează MOLDPRES.

Donația include 1 347 de calculatoare staționare și 579 laptopuri, cu o valoare de 1,410 milioane de dolari. Astfel, fiecare lucrător din domeniul asistenței sociale din țară va beneficia de echipamentul IT necesar pentru buna desfășurarea a activității sale. Asistenții sociali comunitari și specialiștii în protecția drepturilor copiilor vor putea digitaliza serviciile și procesele de lucru, astfel oferind mai multă accesibilitate pentru beneficiarii de servicii și prestații sociale.

„Este foarte complicat să oferi o intervenție eficientă dacă nu ai acces la tehnologie informațională performantă. De aceea, în cadrul acestui eveniment vom oferi peste 1500 de echipamente IT performante pentru toți colegii noștri din prima linie, asistenți sociali, specialiști în protecția drepturilor copilului. Partenerii noștri de la UNICEF ne-au susținut mereu în acest demers. Sunt cei mai importanți parteneri în elaborarea și implementarea reformei „Restart” și vreau să le mulțumesc foarte mult”, a subliniat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Reforma „Restart” și-a propus să îmbunătățească guvernanța și transparența în sistemul de asistență socială și să asigure accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate.

„UNICEF se angajează să consolideze sistemul de protecție socială prin asistență tehnică, inițiative de consolidare a capacităților lucrătorilor sociali și dotarea cu echipamente IT esențiale. Aceste eforturi au ca scop împuternicirea lucrătorilor din prima linie, care joacă un rol esențial în abordarea nevoilor acute ale grupurilor vulnerabile. Acest sprijin va consolida substanțial sistemul de protecție a copilului, permițându-ne să oferim mai rapid servicii de mai bună calitate copiilor și familiilor aflate în dificultate, inclusiv refugiaților”, a spus Maha Damaj, reprezentantul de țară a UNICEF în Republica Moldova.

Echipamentele IT vor fi utilizate de către angajații din aparatele administrative ale ATAS-urilor și STAS-urilor, unde activează specialiștii din Direcțiile: prestații sociale, protecția copilului și familiei, protecția persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități, asistență socială comunitară și din domeniul prevenirii violenței în familie și reabilitării victimelor infracțiunilor. Calculatoarele vor fi utilizate de specialiștii în protecția drepturilor copilului în implementarea managementului de caz și în gestionarea și monitorizarea datelor despre copiii din familii vulnerabile, aflați în situații de risc.

img24002750

img24002750

img24002750

img24002750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!