ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul UE Erasmus+ prezentat la Taraclia

17:11 | 22.04.2024 Categorie: Regiuni

Programul UE pentru educație, formare, tineret și sport, Erasmus+, a fost prezentat la Centrul de tineret Vasil Levski din Taraclia, un oraș locuit preponderent de bulgari, scrie BTA.

Discuția, cu elemente de instruire, a fost condusă de membri ai Institutului de Instruire în Dezvoltare MilleniuM, cu sediul în capitala Moldovei, Chișinău. Tinerii participanți din Taraclia au aflat că Erasmus+ are ca scop promovarea mobilității transnaționale în domeniul educației și încurajarea cooperării între organizații și politicieni pentru a crește calitatea educației, a facilita obținerea de rezultate înalte, a sprijini incluziunea și egalitatea și a stimula creativitatea și inovarea în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

Invitații au explicat cine poate participa la program și cum. Ei au spus că UE acoperă toate costurile aferente, cu condiția să fie îndeplinite anumite condiții. Prezentarea a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Programul Erasmus a fost lansat în 1987. Inițial, acesta a fost menit să faciliteze o cooperare mai strânsă între instituțiile de învățământ superior din întreaga Europă. Cu timpul, programul a fost extins, iar în prezent se numește Erasmus+ și combină diverse scheme ale UE pentru cooperare transnațională. Primul său ciclu de finanțare sub noua denumire a durat din 2014 până în 2020. Cel de-al doilea ciclu se desfășoară între 2021 și 2027.

img24002943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!