ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Experți internaționali s-au reunit la Chișinău pentru a discuta soluții de atenuare a efectelor secetei

14:03 | 23.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. În perioada 22-24 aprilie, la Chișinău se desfășoară Conferința privind Seceta și Neutralitatea Degradării Terenurilor, eveniment care a reunit experți din Europa Centrală și de Est, Regiunea Mediteraneeană de Nord și Asia Centrală, pentru a discuta despre impactul secetei asupra zonei noastre, a elabora strategii de combatere a secetei, de adaptare la schimbările climatice, precum și a aprofunda cooperarea internațională în combaterea secetei, transmite MOLDPRES.

În cadrul conferinței, a fost pus la dispoziția participanților, Raportul Național nr. IV al Republicii Moldova UNCCD, elaborat cu sprijinul AO EcoContact, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) și finanțat de Fondul Global de Mediu (GEF), oferind o analiză detaliată a provocărilor și oportunităților specifice țării noastre în ceea ce privește combaterea secetei și degradării terenurilor.

Evenimentul este realizat sub patronajul Secretariatului Convenției Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD) și al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova, în calitate de punct focal național UNCCD.

img24002969

img24002969

img24002969

img24002969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!