ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia limitează ceremoniile de 9 mai, din motive de securitate

18:16 | 23.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Rusia va reduce pentru al doilea an consecutiv ceremoniile din 9 mai, ziua în care comemorează victoria împotriva Germaniei naziste, din motive de securitate legate de conflictul din Ucraina și de recentul atentat comis într-o sală de concerte din apropierea Moscovei, conform AFP, citează Agerpres și Moldpres.

Procesiunile „Regimentului Nemuritor”, unde mii de ruși defilează cu portrete ale celor dragi care au luptat în Al Doilea Război Mondial, au fost anulate, în principal din considerente legate de securitatea publică, a declarat Elena Țunaeva, co-directoarea organizației care coordonează acest eveniment, citată de agenția Interfax. În schimb, s-a propus expunerea portretelor veteranilor în mijloacele de transport public, în aeronave și nave comerciale, precum și în spațiile publice.

În ciuda acestor restricții, ministrul rus al educației, Serghei Kravțov, a confirmat că școlile vor găzdui ceremonii la care sunt invitați veterani din Al Doilea Război Mondial și participanți la conflictul actual din Ucraina, prezentat de președintele Vladimir Putin drept o luptă împotriva neonaziștilor.

Parada militară tradițională de pe Piața Roșie din Moscova va avea loc în continuare, însă alte orașe rusești și-au anulat propriile evenimente.

img24002980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!