ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biden: SUA vor începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână

08:47 | 24.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Președintele american, Joe Biden, a anunțat marți că Statele Unite vor începe să trimită arme și echipamente în Ucraina începând chiar din această săptămână, după ce Congresul a aprobat un ajutor mult așteptat pentru Kiev, scrie AFP, preluat de Agerpres și Moldpres.

Biden a declarat într-un comunicat al Casei Albe că va semna proiectul de lege și va face o adresare către poporul american imediat ce acesta va ajunge pe biroul său.

Senatul SUA a adoptat marți un pachet masiv de asistență militară și economică pentru Ucraina, după luni de negocieri tensionate în Congres.

Pachetul de ajutor în valoare de 95 miliarde de dolari, care include și fonduri pentru Israel, Taiwan și un ultimatum pentru platforma TikTok, a primit un sprijin larg în Senatul american.

img24002982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!