ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ecosistemul râului Prut va fi revitalizat cu suportul PNUD și GEF

11:30 | 24.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Zonele umede strategice, inclusiv fâșiile protejate din Rezervația Biosferei Prutului de Jos și albia veche a râului Camenca, în beneficiul zonei umede din Rezervația Științifică „Pădurea Domnească”, vor fi reabilitate în cadrul Proiectului „Conservarea și managementul durabil al zonelor umede cu accent  pe zonele cu valoare naturală înaltă din bazinul râului Prut”, transmite MOLDPRES.

Detalii programului au fost examinate ieri, la ședința Comitetului de Supraveghere a Proiectului nominalizat, cu participarea lui Petru Tataru, secretar general al Ministerul Mediului.

La ședință, Victoria Covali, manager de proiect, a făcut prezentarea raportului privind activitatea pentru anul 2023, precum și cel al atelierului de inițiere. „Îmbunătățirea stării zonelor umede și ariilor protejate, cu ajutorul proiectului, va permite controlarea durabilă a zonelor umede din bazinul Prutului, care găzduiesc specii de păsări acvatice migratoare de importanță globală, cum ar fi bâtlanii, egretele, lopătarii, ibișii, care trăiesc și se hrănesc în aceste zone”, a estimat sursa citată. 

Finanțator și implementator al proiectului este GEF (Fondul Global pentru Mediu) și PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) iar partener de implementare Ministerul Mediului prin Oficiul Național de Implementarea Proiectelor în domeniul Mediului.

img24002992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!