ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experți ai Biroului Regional OMS au evaluat acoperirea vaccinală în R. Moldova

17:19 | 24.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. O misiune tehnică a Biroului Regional OMS pentru Europa a evaluat acoperirea vaccinală contra infecției rotavirale și pneumococice în țara noastră. Aceasta s-a aflat în Republica Moldova, în săptămâna trecută, comunică MOLDPRES

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, specialiștii din cadrul agenției au oferit suport misiunii tehnice a OMS.

Experții internaționali și cei naționali s-au întâlnit cu medicii specialiști, medicii de familie și asistenții medicali de la centrele de sănătate publică, centrele și oficiile medicilor de familie, pentru a discuta cu personalul medical implicat în procesul de imunizare și completarea documentației medicale.

Introducerea vaccinurilor contra infecției rotavirale și pneumococice în Republica Moldova a marcat repere semnificative în reducerea morbidității și mortalității asociate cu pneumoniile pneumococice, meningite, sepsis și diaree provocate de rotavirus în rândul copiilor mici.

Scopul misiunii de evaluare a fost de a înțelege mai bine procesul de vaccinare și de a elabora recomandări.

img24003014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!