ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul bulgar înființează Consiliul pentru coordonarea politicilor privind bulgarii din străinătate

10:43 | 25.04.2024 Categorie: Externe

Sofia, 25 apr. /MOLDPRES/. Prin adoptarea unor amendamente la Legea privind bulgarii stabiliți în afara Republicii Bulgaria, parlamentul bulgar a votat pentru înființarea unui consiliu pentru coordonarea politicilor privind bulgarii din străinătate, ca organism consultativ permanent al Consiliului de Miniștri. Proiectul de lege propus de Consiliul de Miniștri a fost susținut de 114 parlamentari, 38 au votat împotrivă, iar 8 s-au abținut, informează BTA, preluat de MOLDPRES.

Consiliul va avea sarcina de a coordona structurile puterii executive în ceea ce privește aspectele legate de elaborarea, punerea în aplicare, monitorizarea și evaluarea politicii statului privind comunitățile bulgare și organizațiile acestora din afara Bulgariei.

Consiliul va fi prezidat de prim-ministru sau de un membru al Consiliului de Miniștri desemnat de acesta. Printre membrii săi se vor număra miniștrii afacerilor externe, justiției, culturii, muncii și afacerilor sociale, afacerilor interne, educației și științei și guvernării electronice, precum și directorul executiv al Agenției Executive pentru Bulgarii din Străinătate. Activitatea consiliului va fi coordonată de un secretar.

Parlamentarii vor adopta regulamente privind organizarea și activitățile consiliului în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a revizuirilor.

img24003027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!