ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aleșii poporului au comemorat victimele foametei organizate din anii 1946-1947

12:20 | 25.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. În ședința plenară de astăzi, deputații au păstrat un minut de reculegere în amintirea victimelor foametei organizate din anii 1946-1947. Unii deputați din opoziție nu s-au ridicat în picioare, comunică MOLDPRES.

„A fost o foamete groaznică organizată de regimul comunist din Rusia Sovietică, pe care au îndurat-o sute de mii de oameni. Noi trebuie să vorbim și să nu uităm de acea perioadă întunecată a trecutului”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în mesajul adresat.

În cea de-a treia sâmbătă a lunii aprilie este marcată Ziua de comemorare a victimelor foametei organizate din anii 1946-1947.

img24003034

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!