ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raportul de activitate al „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 a fost prezentat în Legislativ

17:19 | 25.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Raportul de activitate al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 a fost prezentat și discutat în plenul Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Documentul conține acțiunile realizate în conformitate cu planul de acțiuni al instituției, respectând Codul serviciilor media audiovizuale, dar și informații despre executarea bugetului furnizorului public național de servicii media.

Conform documentului anul trecut Compania „Teleradio-Moldova” a elaborat și a difuzat o serie de producții televizate și radiofonice care au avut audiență și impact, inclusiv în mediul online. Televiziunea a oferit telespectatorilor produse informative, educative și de divertisment prin intermediul a două canale Moldova 1 și Moldova 2. Volumul de emisie la Moldova1 a fost de 8736 de ore, iar la Moldova 2 – 8760 de ore.

Radio Moldova a oferit publicului programe de actualitate și culturale, care s-au remarcat prin calitate tehnică mai avansată comparativ cu anii precedenți. Potrivit informației din Raport, platformele online moldova1.md și radiomoldova.md se clasează în top 10 cele mai urmărite platforme de știri online din țară, însumând cifra de peste 2 milioane de accesări unice.

Compania „Teleradio-Moldova” a înfăptuit un șir de reforme în ceea ce privește angajații, echipamentul tehnic și rețelele de distribuție pentru a perfecționa activitatea instituției și a sprijini, din punct de vedere informațional, parcursul european al Republicii Moldova. Au fost demarate procesele conexe pentru elaborarea proiectului de construcție a unei noi clădiri pentru „Teleradio-Moldova”, ale cărei lucrări urmează să înceapă în anul curent. De asemenea, „Teleradio-Moldova”, asistată de partenerii externi, a inițiat un proces amplu de cartografiere a audienței. Instituția, cu suportul BBC, a conceput un nou proiect de știri intitulat „Newsroom”.

Tot astăzi, Parlamentul a luat act și de RAPORTUL de activitate al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al IP Compania „Teleradio-Moldova”.

Documentul prezentat în plen a fost criticat de opoziția parlamentară.

img24003045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!