ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi la doi procurori într-un dosar de îmbogățire ilicită

17:25 | 25.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Procurorii și ofițerii anticorupție, au efectuat mai multe percheziții la doi procurori și rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în luna noiembrie 2023, de către Procurorul General interimar, în baza procesului penal intentat de Procuratura Anticorupție urmare a autosesizării din informațiile apărute în spațiul public.

Conform materialelor administrate, persoanele vizate activând în funcțiile de procurori, au dobândit și deținut bunuri înscrise formal pe persoane terțe, precum și au efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute cu 1,2 milioane lei.

În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate obiecte și documente care urmează a fi verificate sub aspectul pertinenței și concludenții pentru cauza penală. Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura Anticorupție, suportul operativ fiind asigurat de CNA.

img24003048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!