ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O fabrică de producere a pavajelor din Sângerei, vizitată de premierul Dorin Recean

19:27 | 25.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu proprietarii afacerii de producere a pavajelor și bordurilor „Movi Pavaje”. Întreprinderea, lansată patru ani în urmă, are cinci angajați, dar și muncitori sezonieri, iar produsele sunt comercializate în toată țara, transmite MOLDPRES.

Antreprenorii Ion și Corina Movila au prezentat modelele de pavaj, au relatat despre specificul și evoluția afacerii. Pentru inițierea acesteia, au investit banii câștigați în străinătate timp de zece ani. 

Totodată, au accesat fonduri naționale, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, precum și externe, inclusiv pentru a digitaliza activitatea. „Lucrăm cu cele mai calitative materiale. Chiar vrem să ne dezvoltăm în Republica Moldova, să le arătăm oamenilor că e posibil să construim ceva acasă”, a spus Ion Movila, menționând că vrea să crească în continuare afacerea.

În context, șeful Guvernului a amintit despre Programul guvernamental 373, care  susține mediul antreprenorial. „Este important să aveți și susținerea autorităților locale, a gospodarilor de aici, care să achiziționeze produsele autohtone”, a punctat premierul.

img24003060

img24003060

img24003060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!