ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taraclia și orașul bulgar Beloslav vor semna un acord de parteneriat

11:33 | 26.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În orașul bulgar Beloslav, regiunea Varna, a fost invitat primarul din Taraclia, Veaceslav Lupov, unde populația este preponderent bulgară. În Bulgaria, primarul va semna un document privind cooperarea dintre cele două orașe în cadrul unei vizite între 9 și 12 mai, scrie BTA, citată de MOLDPRES.

Acest lucru a reieșit clar din ședința de joi a Consiliului orășenesc din Taraclia. Pentru Taraclia, acesta nu este primul acord de cooperare cu orașele din Bulgaria. În 2012, Taraclia a semnat un contract de înfrățire cu orașul Sliven.

Prima mențiune despre Taraclia datează din 1813, deși primii coloniști au apărut aici în timpul războiului ruso-turc din 1806-1812. Taraclia este una dintre cele mai vechi așezări bulgare din secolul al XIX-lea din sudul Basarabiei.

În timpul migrației bulgarilor în sudul Basarabiei, între 1821 și 1854, în orașul Taraclia s-au stabilit 2.367 de persoane. La sfârșitul secolului, populația orașului a ajuns la 6.404 persoane. La începutul secolului al XX-lea, construcția liniei de cale ferată Bender-Reni a dat un nou impuls dezvoltării orașului Taraclia. Orașul a devenit un centru comercial regional, cu un spital, oficiu poștal și telegraf.

img24003073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!