ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va împrumuta 40 de milioane de euro pentru reformarea domeniului forestier

11:50 | 26.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi suport Republicii Moldova pentru reformarea și modernizarea domeniului forestier, în conformitate cu reglementările și acquis-ul Uniunii Europene. Parlamentul a ratificat un acord de facilitate de credit care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Astfel, în perioada 2024-2025, Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 40 de milioane de euro, acordat în două tranșe. De asemenea, țara noastră va primi și un grant de 1,2 milioane de euro.

Împrumutul este acordat pentru 15 ani, cu o perioadă de grație de 5 ani.

Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare a fost semnat la Paris la 7 martie 2024.

img24003076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!