ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Părinții care aleg școli cu un număr mare de elevi vor primi ajutor de la stat

13:00 | 26.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Aleșii poporului au votat astăzi proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul educației. Astfel, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor care se vor înscrie într-o altă instituție publică de învățământ primar sau secundar general decât cele cu un număr mai mic de 50 de elevi vor primi indemnizații acordate de stat, comunică MOLDPRES.

Suportul este acordat cu scopul de a garanta realizarea dreptului la educație, oferind acces la instituții de învățământ cu infrastructura școlară corespunzătoare, dotate cu echipamente electronice necesare și laboratoare. Asta în contextul în care Ministerul Educației și Cercetării va implementa proiectul „Școala-model”, care presupune crearea unei rețele de 35 de instituții de învățământ raionale, în care se vor investi până la două milioane de euro.

Modul de acordarea a indemnizațiilor și cuantumul acestora urmează a fi hotărât de Guvern.

În proiectul de lege au mai fost incluse prevederi cu scopul de a preveni și de a combate fenomenul de bullying sau violența în școli. De asemenea, sunt prevăzute norme care se referă la recompense și sancțiuni pentru elevi.

img24003079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!