ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a fost reprezentată la Forumul China-Germania-Europa, desfășurat la Beijing

09:32 | 16.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, a participat la Forumul China-Germania-Europa, desfășurat la Beijing, China, în perioada 12-14 mai, transmite MOLDPRES.

În cadrul forumului, Președintele CCI a prezentat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova, cu accent pe investițiile în parcurile și platformele industriale din țară și în domeniul energiei regenerabile. Sergiu Harea a avut întrevederi cu mai mulți oficiali din China, dar și cu oameni de afaceri. 

Forumul a oferit companiilor moldovenești oportunitatea de a-și prezenta produsele și de a stabili noi parteneriate comerciale. La finalul forumului, a avut loc o degustare de vinuri moldovenești, prezentate de două companii din țara noastră. De asemenea, a fost semnat un acord de parteneriat, prin care cele două vinării urmează să livreze în scurt timp prima partidă de vinuri în regiunea Beijing.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Senatului Economiei Europene și a Guvernului Popular al districtului Shunyi și a reprezentat o platformă pentru promovarea cooperării economice și comerciale între companiile din China, Germania și Europa.

 

img24003561

img24003561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!