ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi: „Cu România avem o comunicare intensă și eficientă. Astăzi, ca niciodată, relațiile noastre sunt mai apropiate și mai pline de substanță”

19:54 | 24.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. În cadrul întâlnirii, oficialii au abordat subiecte care vizează relațiile bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, dar și planurile de cooperare pentru perioada următoare, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe. 

Cu România avem o comunicare intensă și eficientă la toate nivelurile. Astăzi, ca niciodată, relațiile noastre sunt mai apropiate și mai pline de substanță. Sprijinul României este recunoscut și apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova - fie că vorbim despre grădinițele construite sau renovate de România sau despre podurile care leagă malurile noastre de-a lungul Prutului, de proiectele de interconexiuni energetice, transport sau asistență în domeniul sănătății, educației, culturii, etc. 

„Cu omologul meu român am discutat și despre pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova pentru a obține statutul de membru al Uniunii Europene cât mai curând. Am reiterat importanța expertizei oferite de România în procesul de aderare. Ministra Odobescu m-a asigurat că, România va continua să sprijine prioritar și solid Republica Moldova în procesul complex de reforme, inclusiv prin valorificarea Acordului de 100 de milioane de euro. 

Am realizat un schimb și de opinii și despre situația regională de securitate și sprijinul acordat Ucrainei, în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă.

Am convenit să menținem intensitatea contactelor noastre diplomatice  prin  organizarea în viitorul apropiat a unei noi runde de consultări politice pe linia Ministerelor Afacerilor Externe. Coordonăm eforturile de organizare la Chișinău a unei reuniuni trilaterale Republica Moldova - România – Ucraina, care ne va permite să abordăm în comun provocările regionale și să  identificăm soluții comune pe termen mediu și lung.

Mulțumim României pentru primirea călduroasă și reconfirmarea susținerii ferme pe care o primim constant din partea României.” – a declarat ministrul Popșoi.

img24003873

img24003873

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!