
A fost lansat Atlasul agriculturii ecologice din Republica Moldova
Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. În R. Moldova a fost lansat primul atlas al agriculturii ecologice. Acesta reprezintă o hartă electronică pe care sunt indicați producătorii certificați de produse agricole organice din țară, comunică MOLDPRES.
Atlasul a fost conceput și implementat în cadrul proiectului „Agroecologie pentru dezvoltare rurală durabilă”, susținut financiar de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF) și implementat de AO EcoVisio.
Atlasul conține informații despre fiecare producător certificat ECO, suprafața deținută, cultura care a fost crescută, organismul de certificare care a emis certificatul ECO, precum și informații despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma redă informații actuale în anul de referință și urmează să fie actualizat în fiecare an, în funcție de informația la zi. În același timp, atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, fapt ce facilitează accesarea informațiilor necesare.
Atlasul este destinat instituțiilor de stat, actorilor în domeniul protecției mediului și a sănătății oamenilor, dar și reprezentanților societății civile.
În Republica Moldova activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafața cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.
Alexandru Adam este oficial director al Administrației Naționale a Penitenciarelor
Cetățenii sunt atenționați despre înregistrarea cazurilor de înșelăciune privind programările pentru viză sau angajarea în Germania
Drumarii susțin educația conducătorilor auto și integritatea în gestionarea infrastructurii rutiere
Nouă persoane au fost rănite într-un grav accident rutier la Drochia. Trei ambulanțe au intervenit
Republica Moldova consolidează domeniul siguranței alimentare prin parteneriatul strategic cu Germania
Primăria Strășeni va eficientiza energetic un centru social pentru vârstnici
Începe sesiunea suplimentară a examenelor de absolvire a gimnaziului. Circa 7800 de elevi vor susține probele
O femeie de afaceri din Bălți a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru că a comandat omorul amantei soțului
Șase tabere locale #AcasăCamp2025 vor fi organizate în această vară pentru copiii din țară și diaspora
Satul Sireți din raionul Străşeni, exemplu de implicare locală în tranziția ecologică, cu investiții pentru salubrizare, climă și împădurire
Un traficant de droguri a primit o sentință mai aspră, după contestația procurorilor PCCOCS
Lucrările pe tronsonul feroviar Prut–Fălciu avansează în ritm susținut. Vladimir Bolea: „În perioada următoare, accentul va fi pus pe lucrările pentru linia cu ecartament european”
ANSA a semnat cu Germania un acord de colaborare în domeniul siguranței alimentare și evaluării riscurilor
Ucraina a fost atacată de un număr record de drone: 728 de „Shahed”-uri lansate într-o singură noapte
Peste 19,9 milioane lei au fost direcționați în 2025 către organizații non-profit și entități religioase prin mecanismul desemnării procentuale
Luna iunie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în vestul Europei
CEC: Până pe 14 iulie, partidele trebuie să prezinte la ASP datele despre conducere pentru a fi admise în cursa electorală
Curs valutar anunțat de BNM: Euro și dolarul își mențin valorile
Președinta Maia Sandu, întâlnire cu moldovenii stabiliți în Polonia: „Am discutat despre pașii pe care îi facem pentru a construi o țară sigură, liberă și demnă”
Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Republica Polonă pentru a consolida relațiile bilaterale, legăturile economice și sprijinul pentru parcursul european al Moldovei
CNAS a finanțat indemnizațiile pentru familiile cu copii
FOTO // Peste 1 800 de tineri au absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Speakerul Igor Grosu: „Sunt cei care, în deceniile ce urmează, vor modela noile generații”
Maia Sandu, discuții cu președintele și premierul Poloniei: „M-am bucurat să regăsesc un sprijin puternic pentru Moldova și pentru drumul nostru european”
„Ginta Latină” din Chișinău, prima instituție culturală din R. Moldova care produce energie verde
Mette Frederiksen: Aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE va întări securitatea și coeziunea comunității europene