Administratorii a două companii au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă
Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Administratorii a două companii au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din R. Moldova în Turcia, prin folosirea contractelor fictive cu furnizorii de marfă, comunică MOLDPRES.
Potrivit PCCOCS, la exportarea mărfii administratorii au prezentat certificate care ulterior s-au dovedit a fi false. Certificatele respective s-au aflat la baza indicării Moldovei ca și stat de origine a nucilor exportate pentru cumpărătorii din Turcia.
Totodată, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nucă și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii. În context, unul din cei doi administratori a obținut actele acesteia prin înșelăciune, în timpul unei comunicări de afaceri cu administratorul păgubit care le avea cu el, de a cărui încredere a profitat.
Recent magistrații l-au condamnat pe unul din administratori la 2,6 ani de închisoare cu suspendare. În ceea ce-l privește pe al doilea administrator, acesta urmează să execute pedeapsa cu închisoarea pentru 1,6 ani. Totodată, la solicitarea procurorului, instanța de judecată a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii obiectului contrabandei, estimată la peste 57 de milioane de lei (2,8 mln de euro). Această sumă urmează să fie încasată de la cei doi inculpați și de la persoana juridică, în mod solidar.
Escrocherie de 4,4 milioane lei cu mașini din Germania, coordonată din penitenciarul Bălți. 25 de persoane au fost păgubite, iar 11 condamnate
Trei magistrați de la Judecătoria Chișinău au promovat evaluarea externă
Radio Moldova Comrat. Daniel Vodă: „O veste excelentă pentru pluralismul media din regiunea găgăuză și pentru întreaga țară"
Meteorologii prognozează o zi călduroasă pentru miercuri
FOTO // O expoziție deschisă la Muzeul Național de Istorie oferă o privire asupra istoriei electorale a Republicii Moldova
Republica Moldova va încheia un acord cu Irlanda privind preschimbarea permiselor de conducere
Avertizare hidrologică: Cod Roșu, Portocaliu și Galben de scurgere scăzută a apei în râurile din R. Moldova
USMF „Nicolae Testemițanu” începe din 21 iulie admiterea pentru anul universitar 2025–2026
Un nou transplant renal a fost efectuat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”
Vremea se menține stabilă, fără precipitații
Statul Major ucrainean declară că trupele ruse au fost respinse din regiunea Dnipropetrovsk
Exportul de servicii a crescut cu peste 10 la sută în primul trimestru din 2025
Activitatea agenților imobiliari va fi reglementată prin lege
Șefa statului a participat la inaugurarea sediului renovat al Centrului de Sănătate Publică Cahul
Republica Moldova, reprezentată la reuniunea de nivel înalt a Constituenței FMI și a Grupului Băncii Mondiale
12 milioane de euro vor fi investite pentru asigurarea accesului la apă potabilă în localitățile rurale
Republica Moldova va primi o finanțare suplimentară de 40 de milioane de euro din partea BERD pentru reabilitarea drumurilor
Guvernul inaugurează expoziția „Teroarea sovietică în RSS Moldovenească” în Piața Marii Adunări Naționale
15 iulie - termenul limită de prezentare de către partide a rapoartelor financiare pentru primul semestru al anului 2025
Premierul Dorin Recean: „În ultimii ani, am obținut independența energetică a țării și ne-am dezlegat de șantajul cu gaz”
Summitul Moldova - UE // Daniel Vodă: „Europa vine la Chișinău pentru că Moldova livrează rezultate concrete și este pe calea transformării”
Eduard Ciobanu, reales președinte al Asociației Presei Sportive din Moldova. „Printre priorități, organizarea unui Campionat European de fotbal printre jurnaliști”
Centrul de Sănătate Publică de la Cahul, inaugurat după modernizare. Maia Sandu: „E nevoie să facem investiții în continuare”
Stelian Ruslan Grecu, student al Academiei Ștefan cel Mare: „Cea mai prețioasă lecție oferită de academie este lecția triumfului dreptății”
Daniel Vodă, despre protestul organizat la Guvern: „Noi construim în timp ce alții strigă, noi venim cu soluții, iar alții cu spectacol”