ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marţi, 17 martie 2015

17:50 | 16.03.2015 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

 

În perioada 17-18 marte, la  Institutul Muncii, va avea loc primul eveniment al proiectului DISCUS -  Platforma de discuţii privind problemele de dezvoltare a societăţii  informaţionale. Atelier de lucru cu tema ”Dezvoltarea locală  bazată pe TIC”.

Ora 10:00,  Institutul Muncii, Sala nr. 4, str. Zimbrului nr. 10. 

 

*** 

 

Ambasada  Franceză în R.  Moldova va susţine o conferinţă de presă cu tema  ”Goût de France - 19 martie: Doi bucătari-șefi moldoveni fac față provocării și pregătesc un dineu gastronomic de bucătărie franceză în Moldova”.

 

Ora 12:00, Agenția INFOTAG.

 

***

 

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Centrul municipal de Sănătate Publică și Apa OM  invită la prezentarea proiectului municipal educațional „Importanța apei pentru sănătatea copiilor”.

 

Ora 10:00,  Instituția  preșcolară nr. 225, bd. Mircea cel Bătrîn 14/2.

 

***

 

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) organizează o  conferinţă de presă cu tema ”Expertiza coruptibilităţii proiectului legii cu privire la Centrul Naţional de Integritate”.

 

Ora 12:00, IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446. 

 

*** 

 

La Chişinău va avea loc o conferinţă de presă organizată cu ocazia lansării campaniei de informare a copiilor „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”.

 

Ora 14:00, Inspectoratul General al Poliţiei, str. Tiraspol, nr. 11/1 .

 

*** 

 

Agenția “Moldsilva” lansează acțiunile de plantare de primăvară, în contextul Zilei Internaționale a Pădurilor. Vor participa reprezentanți ai Agenției „Moldsilva”, Ministerului Mediului, ONG-uri.

 

Ora 10:00,  Ocolul Silvic Bozieni, Întreprinderea Silvică Hîncești-Silva. 

 

*** 

 

IDIS „Viitorul” şi Platforma Națională a Societății Civile a Parteneriatului Estic  invită  reprezentanţii mass-media  la prezentarea Indicelui de Integrare Europeană pentru ţările Parteneriatului Estic. 

 

Ora 11:00, IDIS „Viitorul”,  str. Iacob Hîncu 10/1.

 

***

 

Asociaţia Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Electronice vor susţine o  conferinţă de presă cu tema „ONG-urile şi experţii sînt îngrijoraţi de mersul reformelor şi de partajările politice în domeniul mass-media”.

Ora 11:00, IPN.

 

***

 

Academia de Ştiinţe a Moldovei  va lansa publicaţia ştiinţifică ”Sistemul de salarizare a cercetătorilor știinţifici din Republica  Moldova (analize şi recomandări)".

 

Ora 10:00, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, nr. 1, et. 2.

 

***

 

La Centrul Expoziţional “Constantin Brâncuşi” se desfăşoară, în perioada 12-29 martie, expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”.

 

*** 

 

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei este prezentată, de asemenea pînă la 29 martie, expoziţia personală de grafică a artistului plastic Emil Childescu.   

 

 

2. MISIUNI  MOLDOVENEŞTI  ÎN  STRĂINĂTATE 

Deputatul Dumitru Diacov participă la cea de-a patra sesiune ordinară a Adunării Parlamentare Euronest. Reuniunea are loc în perioada 16-18 martie, la Erevan, Republica Armenia.

(Editor M. Jantovan)

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!