ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va finanţa şi în 2016 proiecte de modernizare a localităţilor de pe ambele maluri ale Nistrului

13:11 | 04.06.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Pentru localitățile de pe ambele maluri ale rîului Nistru a fost anunţat concurs în vederea obţinerii suportului financiar european pentru modernizarea instituțiilor sociale sau infrastructurii. Finanțarea în valoare de pînă la 150 de mii de  euro per proiect este oferită prin intermediul Programului Uniunii Europene „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, informează MOLDPRES.

Pînă în martie 2018, Programul şi-a propus să modernizeze 30 de obiecte de infrastructură socială. În runda actuală vor fi selectate 11 propuneri de proiect.

La concurs pot participa localitățile cu o populație mai mare de 1500 de locuitori. Va fi acordată prioritate proiectelor care vor contribui la amplificarea colaborării între cele două maluri.

Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” a fost lansat în R. Moldova în anul 2012. Acesta  este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi finanţat de  UE, care a oferit  peste 7,5 milioane de euro pentru proiecte sociale realizate pe ambele maluri ale Nistrului.

Pînă în prezent, prin intermediul programului au fost renovate peste 70 de instituții educaționale, medicale, de cultură, sport, piețe comunitare, precum și obiecte de infrastructură: drumuri, sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare, iluminare stradală, de gestionare a deșeurilor etc.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16004479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!