ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Turciei a vizitat în premieră UTA Gagauz-Yeri

11:57 | 14.10.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Noul ambasador al Turciei în R. Moldova, Hulusi Kiliç, a vizitat astăzi pentru prima data UTA Gagauz-Yeri. În cadrul întîlnirii cu conducerea autonomiei au fost discutate mai multe aspecte de colaborare bilaterală, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al administraţiei de la Comrat.

Autorităţile regiunii au mulţumit diplomatului pentru susţinerea autonomiei, menţionînd că “Turcia întotdeauna a fost alături de poporul găgăuz”.

Başcanul Irina Vlah a remarcat ajutorul Agenţiei Internaţionale a Turciei pentru Cooperare şi Dezvoltare (TIKA) graţie căreia sînt finalizate lucrările de reparaţie a blocului locativ din Ceadîr-Lunga ce a suferit în urma ploilor torenţiale din vara trecută.

Totodată, a fost discutat Acordul de cooperare între UTA Gagauz-Yeri şi regiunea Bursa din Turcia.

După întrevederile cu autorităţile de la Comrat, Hulusi Kiliç s-a deplasat la Vulcăneşti, unde astăzi este sărbătorită Ziua oraşului. Cu ocazia împlinirii a 304 ani de la prima atestare documentară a localităţii, Primăria Vulcăneşti a pregătit un program de activităţi cultural-artistice ce va finaliza sîmbătă cu un turneu sportiv la baschet şi o manifestare pentru persoanele în etate.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16008156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!