ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat reformarea Cancelariei de Stat

19:11 | 26.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi proiectul cu privire la modificarea Hotărîrii Guvernului nr.657 din 6 noiembrie 2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea, structurii şi efectivului-limită ale Cancelariei de Stat, transmite MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Prin acest proiect se urmărește optimizarea structurii Cancelariei de Stat a Republicii Moldova în calitate de ”Centru al Guvernului”, precum și consolidarea principalelor funcţii și sarcini ale acesteia, în conformitate cu Strategia privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020. De asemenea, modificările aplicate se vor axa pe consolidarea responsabilităților majore ale Cancelariei și îmbunătățirea procesului decizional pe segmentul de politici guvernamentale. În particular, vor fi sporite capacităţile analitice, eficientizată activitatea de coordonare a politicilor publice, modernizate procesele de elaborare și promovare a actelor legislativ-normative şi circulaţia documentelor.

Totodată, va fi redus numărul de personal în cadrul Cancelariei de Stat. „Optimizarea statelor de personal va fi concomitentă cu schimbarea business proceselor la nivelul Cancelariei de Stat, implementarea circuitului electronic al documentelor, excluderea dublărilor de funcții. Vom avea o administrație mai suplă, dar mai eficientă”, a menţionat Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii.

În context, Premierul Pavel Filip a menţionat că reforma Cancelariei de Stat este primul pas care trebuie efectuat în procesul de reformare a administraţiei publice. „Atunci cînd vorbim despre reforma administraţiei publice centrale sau de reforma Guvernului, trebuie să avem acest instrument eficient”, a subliniat Pavel Filip.

Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul legii pentru modificarea și completarea Legii privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici. Această procedură urmărește îmbunătățirea mecanismului de remunerare și motivare a funcționarilor publici, precum și acordarea dreptului managerilor autorităților publice de a motiva funcționarii conform performanțelor înregistrate la locul de muncă. 

(Editor A. Răileanu)

img16008500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!