ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maestrul Eugen Doga va fi omagiat la Parlament

11:17 | 28.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Maestrul Eugen Doga va fi omagiat la Parlament. Pe data de 1 martie, cînd marele compozitor împlinește 80 de ani, Parlamentul organizează evenimentul aniversar ”Eugen Doga – 80 de primăveri”. La eveniment va fi prezent maestrul Eugen Doga, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Programul cuprinde o expoziție de fotografii, afișe și publicații din colecția personală a maestrului și din arhiva Academiei de Științe. Muzica semnată de Eugen Doga va răsuna în Parlament în interpretarea copiilor de la Școala de Muzică „Eugen Doga”, Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, Corala „Vocile primăverii”, precum și a cvartetului de la Radio Moldova. Programul va culmina cu un recital al maestrului Eugen Doga și al naistului Vasile Iovu.

La eveniment vor participa deputați, miniștri, oameni de cultură și artă, diplomați. Evenimentul este organizat sub patronajul Președintelui Parlamentului Andrian Candu, în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei și Ministerul Culturii.

”Recunoscută în întreaga lume, muzica maestrului Eugen Doga rezistă timpului și străbate hotarele. Ziua de 1 martie va fi Sărbătoarea muzicii în Parlament, alături de celebrul Eugen Doga”, a menționat Andrian Candu.

Evenimentul va avea loc la 1 martie, ora 12.00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova (holul de la etajul doi / intrarea principală) și va fi urmat de o sesiune de autografe.

img17001607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!