ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SFS: În nouă din zece controale la agenții economici care prestează servicii de agrement au fost stabilite încălcări

11:43 | 21.08.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că în perioada iunie-iulie a efectuat 173 de controale fiscale la agenții economici care prestează servicii de agrement, în cazul a 90 la sută dintre care au fost stabilite încălcări. Pe parcursul celor două luni de vară ale acestui an, au fost și continuă să fie monitorizați prin intermediul posturilor fiscale 18 agenţi economici, informează MOLDPRES.

Potrivit SFS, în cadrul postului fiscal, inspectorul responsabil a asigurat verificarea zilnică a agentului economic, iar în zilele de week-end, funcţionarul fiscal a monitorizat activitatea agentului economic pe întreaga zi. Angajații SFS asigură, astfel, verificarea reflectării integrale a veniturilor obţinute prin aplicarea maşinii de casă şi control, dispunerea de documente de provenienţă pentru mărfurile comercializate, respectarea legislaţiei muncii privind evidenţa corectă a numărului de salariaţi şi a timpului de muncă efectiv lucrat.

Controalele au arătat că, la majoritatea agenţilor economici monitorizaţi prin intermediul posturilor fiscale, veniturile din activitatea zonei de agrement au crescut în perioada iunie-iulie 2017 comparativ cu perioada iunie-iulie 2016. La cinci agenţi economici creşterea a fost dublă, iar veniturile legale a doi agenţi economici s-au majorat cu 50-60 la sută comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Monitorizarea a fost inițiată după o evaluare, realizată de fisc, a nivelului de conformare a agenţilor economici din mai multe ramuri ale economiei naţionale. Serviciul Fiscal de Stat a stabilit riscuri majore de admitere a încălcărilor fiscale de către contribuabilii care prestează servicii de agrement. În acest context, inspectorii fiscali au analizat indicatorii declarați de 73 de agenți economici din domeniul respectiv. Ca urmare, au fost identificate diverse riscuri asociate agenților economici prestatori de servicii de agrement.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)