ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul premier Vlad Filat a fost achitat în dosarul privind spălarea de bani

10:37 | 07.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Fostul premier Vlad Filat a fost achitat astăzi în dosarul în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii au anunțat că vor ataca sentința pronunțată de magistrați, comunică MOLDPRES.

Astăzi magistrații Judecătoriei Chișinău au precizat că fapta nu întrunește elementele infracțiunii, iar decizia poate fi atacată în instanța superioară.

Procurori au cerut în cazul ex-premierului să fie aplicată o pedeapsă cu închisoare de 7 ani și a unei amenzi care ar constituit contravaloarea presupusei spălări de bani.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, fostul premier era suspectat că în 2013, fiind lider de partid ar fi încheiat un contract de consultanță de aproape 13 milioane de lei cu o companie străină, bani care ar fi provenit din frauda bancară.

img24003333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!