ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 23 august 2017

18:32 | 22.08.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova va participa la  masa rotundă cu tema: ”Importanța operațiunii Iași-Chișinău”, organizată de Comitetul Național „Victorie”. 

Ora 10.00, hotelul Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Cu începere de la ora 11:00, la sediul din or. Bender al Misiunii OSCE din R. Moldova va avea loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

În cadrul întâlnirii vor fi abordate subiecte actuale de pe agenda negocierilor dintre Chişinău şi Tiraspol. 

La eveniment vor asista reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului „5+2”.

La finele întrevederii, reprezentanţii politici vor susţine un briefing de presă.

***

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Proiectul „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA” finanțat de UE invită reprezentanții mass-media la conferința de presă ”Finalizarea Proiectului Uniunii Europene „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA”. Rezultatele obținute pe parcursul a doi ani de activitate, 2015-2017.

Ora 11:00, Casa Guvernului, etajul II, bir. 246, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

La Chișinău va fi organizată o suită de manifestări culturale dedicate marcării Zilei Limbii Române în R. Moldova, a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui Alexei Mateevici și a 100 de ani de la apariția poemului ”Limba noastră”:

ora 09.00 - Cimitirul Central - Te Deum la mormântul lui Alexei Mateevici, susținut de către un sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei

ora 11.00 - Sediul Uniunii Scriitorilor din R. Moldova - Vernisajul expoziţiei „Mateevici - Doina dorurilor noastre” a Muzeului Național de Literatură ”Mihail Kogălniceanu”

ora 12.00 - Sediul Uniunii Scriitorilor din R. Moldova - Colocviul științific ”Poetul Alexei Mateevici și poemul ”Limba noastră”: un secol de nemurire”.

***

Primăria municipiului Chişinău invită mass-media la conferința de presă privind organizarea concursului „Dictare pentru fiecare”.

Ora 11.00,  Sala Rotundă a Primăriei Chișinău.

***

Mass-media este invitată la Șerpeni, Anenii Noi unde, cu sprijinul Uniunii Europene, este construit un complex sportiv unic în regiune.

Ora 16.00.

***

Asociația Obștească Uniunea Veteranilor de Război ”Patriot” din R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Starea socială a veteranilor de război. Aniversarea a 26-a a Independenței”.

Ora 11.00, agenţia INFOTAG.

(Editor M. Jantovan)