ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul deputat Iurie Bolboceanu va sta încă 30 de zile în arest

10:29 | 13.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Mandatul de arest pe numele fostului deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost prelungit cu 30 de zile. Decizia a fost luată ieri de magistraţii de la Judecătoria Râşcani, comunică MOLDPRES.

Iurie Bolboceanu a fost prezent la şedinţă şi a avut nevoie de îngrijirea medicilor după ce s-a simţit rău.

Fostul deputat democrat a fost reținut la începutul lunii martie într-un dosar deschis de serviciile speciale pentru spionaj și trădare de patrie în interesul Federației Ruse.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Bolboceanu a fost racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse şi în perioada octombrie 2016–martie 2017, ar fi transmis informații de interes național, care puteau fi utilizate împotriva R. Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, fostul deputat riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!