ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Benzina și motorina se scumpesc

15:51 | 14.11.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi, pentru perioada 15-28 noiembrie, prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 17.79  lei pentru un litru, iar la motorină de 15.78 lei, informează MOLDPRES.

Astfel, benzina se scumpește cu 66 de bani per litru, iar motorina cu 52 de bani față de perioada anterioară. Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, și vor fi în vigoare cu începere de la 15 noiembrie până la 28 noiembrie. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Cotația barilului de petrol Brent s-a stabilizat la începutul acestei săptămâni la bursa din Londra la nivelul de 63.5 dolari pe baril, după o creștere continuă pe parcursul a cinci săptămâni. La bursa de la New York, cotația barilului de petrol a ajuns la valoarea de 56,80 dolari. Prețul la petrolul Brent a crescut în săptămâna trecută cu 2,3 la sută, scrie presa internațională.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img17008926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!