ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip a apreciat progresele înregistrate în discuțiile dintre Chișinău și Tiraspol

17:31 | 30.11.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a salutat, în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Șeful Executivului s-a referit la deschiderea podului care leagă localitățile Gura Bâcului și Bâcioc și la semnarea celor patru decizii protocolare privind problemele din regiunea transnistreană, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În acest sens, Prim-ministrul a mulțumit tuturor persoanelor implicate în procesul de negocieri, dar și partenerilor din formatul „5+2” care asigură echilibrul în tratativele purtate de autorități și obținerea unor rezultate concrete.

Premierul s-a arătat convins că cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor resimți rezultatele pozitive în urma implementării deciziilor referitoare la restabilirea conexiunii de telefonie fixă și mobilă, asigurarea accesului fermierilor la propriile loturi de pământ, apostilarea diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior din regiunea transnistreană și, în mod special, funcționarea școlilor din stânga Nistrului cu predare în grafie latină.

„Desigur, avem un optimism prudent pentru că mai sunt mulți pași de făcut pentru a pune în aplicare toate aceste decizii protocolare, dar în același timp trebuie să ne bucurăm de acest progres”, a conchis Pavel Filip.

img17009355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!