ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grădiniţă din raionul Soroca a fost renovată cu susţinerea Ambasadei SUA

13:17 | 02.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Grădiniţa din satul Vasilcău, raionul Soroca, a fost deschisă ieri după ce a fost renovată cu susţinerea financiară a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Pentru reparaţia capitală a grădiniţei din Vasilcău, Ambasada SUA a alocat 85 de mii de dolari, bani din care au fost renovate toate grupurile sanitare, sistemul de canalizare şi bucătăria.

La ceremonia de inaugurare a participat ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, care a menţionat că investiţiile în viitorul şi bunăstarea copiilor sunt cele mai valoroase şi rezultative.

Renovarea Grădiniței „Prichindel” din satul Vasilcău a fost realizată cu eforturile comune întreprinse de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa, Comandamentului de Ingineri al Flotei Militare Maritime SUA prin intermediul Oficiului de Cooperare Militară, Ambasadei SUA și al autorităților locale. Graţie acestui program în ţara noastră au fost reabilitate mai multe instituţii preşcolare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17009403

img17009403

img17009403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!