ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur va participa la reuniunea anuală a Consiliului Ministerial al OSCE de la Viena

09:11 | 06.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. În perioada 6-9 decembrie 2017, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va participa la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care se va desfăşura la Viena, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul Reuniunii va fi făcut un bilanţ al activităţii OSCE în anul 2017 şi vor fi examinate chestiuni actuale de pe agenda organizaţiei.

O atenţie aparte va fi acordată reglementării conflictelor regionale, printre care se numără şi problema transnistreană. Tot la acest subiect de pe agendă se preconizează adoptarea unei declaraţii cu privire la desfăşurarea procesului de negocieri în formatul „5+2”. Șeful diplomaţiei de la Chişinău va rosti o alocuţiune dedicată temelor de actualitate pentru OSCE.

Tradiţional, în marja reuniunii, ministrul Galbur va purta discuții cu omologi şi alţi oficiali străini în vederea consolidării dialogului dintre Republica Moldova şi partenerii săi.