ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii și conducerea PDM s-au întrunit în Consiliul Politic Naţional

18:50 | 14.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Membrii și conducerea Partidului Democrat din Moldova /PDM/ s-au întrunit astăzi în Consiliul Politic Național, unde au făcut bilanţul activităţii pe parcursul anului 2017 și au adoptat o rezoluție care stabilește principiile de activitate a formațiunii pentru viitor, comunică MOLDPRES.

În cadrul consiliului, liderul democraților Vlad Plahotniuc a prezentat un raport de activitate și a trasat o serie de directive care vor fi implementate în perioada imediat următoare. El a specificat că formațiunea pe care o conduce va activa pe viitor doar în bază de angajamente clare și se va autoevalua prin rezultatele dobândite, așa cum au cerut cetățenii și va sta deoparte de politica populismelor și a demagogiei.

„PDM a făcut o evaluare complexă a situației din țară, dar și a așteptărilor pe care cetățenii le au de la politicieni și de la reprezentanții guvernării. Cetățenii spun că modul în care s-a făcut politică timp de mulți ani în Republica Moldova este unul greșit. Moldovenii vor schimbare, dar nu mai vor să schimbe un partid cu un alt partid. De fapt, oamenii cer de la partide schimbarea modului în care se face politică, iar acesta devine și principiul de bază pe care strategia PDM se va baza în următorii ani”, a menționat Plahotniuc în briefing-ul organizat la finele Consiliului. 

Președintele democraților a comunicat că agenda politică a formațiunii pentru 2018 va fi una a apropierii de oameni, de problemele lor. „Acum partidul trebuie să treacă la următorul nivel, unul în care cetățenii să se regăsească în politica noastră, să simtă în mod real sprijinul nostru, să simtă că pentru prima dată un partid le devine partener, că mai întâi li se oferă rezultate concrete, abia apoi li se cere votul. Această abordare strategică nu este o promisiune pe care o facem, ci un angajament ferm. Fiecare reprezentant al PDM, delegat în instituții ale statului sau susținut de partid pentru diferite funcții, va avea sarcina să-și desfășoare activitatea punând la bază rezolvarea problemelor prioritare ale cetățenilor. Principiile de bază pe care PDM își va desfășura activitatea în continuare sunt: atitudine față de oameni, grijă față de ei, dreptate, dezvoltare, demnitate și valori”, a conchis Plahotniuc. 

La finele Consiliului, membrii PDM au aprobat o rezoluție ce prevede mai multe acțiuni printre care schimbarea atitudinii clasei politice față de cetățeni, dezvoltarea infrastructurii locale, eliminarea schemelor infracționale de la Vamă, Fisc ș.a.

„PDM a început deja acțiuni care vizează inclusiv o schimbare de atitudine a funcționarilor statului față de oameni, una care să aibă la bază respectul față de aceștia, îmbunătățirea serviciilor pe care instituțiile statului le oferă, eliminarea abuzurilor. Noi vom veni în scurt timp cu ample acțiuni de reducere a instituțiilor de control, care aveau ca principală activitate hărțuirea oamenilor. Politica și acțiunile PDM sunt și vor fi orientate în continuare spre respectarea și protejarea demnității moldovenilor. E timpul ca Moldova să aibă o voce fermă pe extern și noi suntem cât se poate de motivați să dăm conținut acestor aspirații ale noastre, ca țară și societate”, se arată în rezoluția democraților.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17009770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!