ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a îndeplinit toate acțiunile agreate cu Fondul Monetar Internațional

09:03 | 16.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova a îndeplinit toate acțiunile și condițiile agreate cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și suntem pregătiți pentru întrevederea cu echipa de experți FMI. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu după ședința plenară din 15 decembrie curent, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Potrivit speakerului, plenul Parlamentului a aprobat și astfel, executat, toate acțiunile angajate față de FMI, iar la 20 decembrie curent urmează a fi raportată îndeplinirea lor. Este vorba de două proiecte de legi cu privire la sistemul financiar-bancar și Legea bugetului de stat pentru anul viitor. La fel, președintele Legislativului a salutat aprobarea politicii bugetar-fiscale pentru anul 2018.

Andrian Candu a menționat că Legislativul a ratificat Acordul cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi Memorandumul de înţelegere. În context, președintele a mulțumit tuturor celor implicați în acest proces, inclusiv Guvernului și colegilor parlamentari.

img17009806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!