ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1600 de copii din capitală s-au îmbolnăvit de viroze în ultima săptămână

10:14 | 27.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Peste 1600 de copii din capitală, dintre care aproape 70 la sută preşcolari, au ajuns la medic cu viroze pe parcursul săptămânii trecute, arată datele Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate 2 251 cazuri de infecţii respiratorii. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii de până la şase ani (1 181 de cazuri), dintre aceştia peste 300 au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale. Cazuri de gripă în această perioadă nu au fost depistate.

Conform datelor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, numărul cazurilor de viroză în ultima săptămână a scăzut cu 11,0%.

Medicii atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17010042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!