ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectele prioritare ale Guvernului în anul 2018 vor fi infrastructura, educaţia şi reformele în justiție

11:54 | 02.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Proiectele prioritare ale Guvernului în anul 2018 vor fi infrastructura, educaţia şi supremația legii. Anunțul a fost făcut de către Premierul Pavel Filip, într-un interviu pentru un post privat de televiziune, transmite MOLDPRES.

Oficialul a declarat că vor fi întreprinse mai multe acțiuni și pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor. „În acest sens, am alocat sume importante din buget, dar există surse financiare care sunt oferite și de către finanţatorii externi, peste 2,4 miliarde de lei vor fi investite în reparaţia şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Un alt subiect prioritar rămâne a fi domeniul educației. Vom încerca să avem o evaluare a tot ce se întâmplă în sistemul de educație din R. Moldova și să îmbunătățim lucrurile. Şi, desigur, că o altă prioritate este justiția. Vor continua reformele în justiție, astfel încât în final să putem vorbi despre o supremație adevărată a legii în țara noastră”, a spus Filip.

Prim-ministrul a specificat că o prioritate importantă este aplicarea programului „Prima Casă", un program care este orientat către tineri. „Din toate analizele pe care le aveam, un lucru care îi determină pe tineri să plece peste hotare este lipsa de perspectivă de a avea o locuință sau de a avea capacitatea să-și cumpere o locuinţă în Republica Moldova. De aceea, am ținut foarte mult la acest program. Totodată, în 2018 vom iniția și proiectul „Prima Casă 2", unde vom identifica categorii de oameni care vor avea şi mai multe facilităţi, atunci când îşi vor achiziționa o locuinţă”, a afirmat Pavel Filip.

Șeful Cabinetului de miniștri a susținut că unul dintre cele mai importante proiecte este și cel cu privire la tichetele de masă. „Este un proiect, din punctul meu de vedere, foarte bun pentru că reprezintă un adaos la salariu și este convenabil pentru angajator că nu plătește taxe pentru acest supliment, pe de o parte. Pe de altă parte, este binevenit și pentru angajat, pentru că poate folosi acest supliment doar pentru produse alimentare, ceea ce ar însemna că noi avem grijă ca cetățenii noștri să se alimenteze la timp, să se alimenteze sănătos și astfel o să avem o națiune sănătoasă", a conchis Filip.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18000009

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!