ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprimarul municipiului Bălți și-a dat demisia

12:29 | 02.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Viceprimarul municipiului Bălți, Igor Șeremet, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut astăzi pe o rețea de socializare, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Igor Șeremet, motivul demisiei sale este că primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost nemulțumit de faptul că el a admis ca problema deșeurilor din oraș să fie rezolvată cu implicarea Guvernului.

Igor Șeremet a menționat că a încercat, „pe căi diplomatice”, să soluționeze problema cu agentul economic în concesiunea căruia se afla serviciul de colectare și evacuare a deșeurilor și, ulterior, a anunțat autoritățile centrale despre situația creată. Totodată, Șeremet afirmă că Renato Usatîi a venit cu mai multe acuzații publice la adresa sa, susținând că are mai multe rezerve în privința lui și a capacităților sale de administrare.

„Solicitarea de implicare a Guvernului a fost una regulamentară și legală, iar avantajul principal este că Executivul știe despre problemele create de posesorii poligonului de colectare a deșeurilor. Nu calific această implicare a Guvernului ca o incapacitate a administrației publice de a soluționa problemele de așa natură”, a menționat Șeremet.

Igor Șeremet a fost numit viceprimar al Bălțiului în anul 2015, la propunerea lui Renato Usatîi. De asemenea, Șeremet a fost vicepreședinte al Partidului Nostru.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18000011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!