ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane au fost reținute pentru abuz de serviciu și evaziune fiscală

13:51 | 05.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Patru persoane au fost reținute astăzi pentru abuz de serviciu și evaziune fiscală. Suspecții sunt bănuiți de faptul că au obținut venituri din partea mai multor întreprinderi agricole, fără a achita impozite la bugetul de stat, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a specificat că reținerile au avut loc în cadrul a circa 30 de percheziții desfășurate de polițiști și procurori.

„Din grupul criminal fac parte întreprinzători atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. Aceștia, din 2016 și până în prezent, au controlat activitatea a opt agenți economici din capitală, specializați în importul și comercializarea produselor agricole (legume, fructe, verdețuri etc.)”, a precizat Busuioc.

Potrivit sursei citate, în urma activității sale, suspecții au obținut venit nedeclarat de la punctele comerciale și au prejudiciat bugetul public național în proporții deosebit de mari.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la șase ani de închisoare și amenzi.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!