ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziarista și poeta Elena Tamazlâcaru își sărbătorește cea de-a 65-a aniversare

13:51 | 13.01.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Ziarista și poeta Elena Tamazlâcaru, prezentator, autor și redactor de emisiuni TV, colaboratoare a ziarului ”Literatura și Arta”, deținătoare a Ordinului ”Gloria Muncii” își sărbătorește astăzi cea de-a 65-a aniversare, informează MOLDPRES.

S-a născut la 13 ianuarie 1953 în satul Țaul, raionul Dondușeni. În 1972, a absolvit Școala Pedagogică din Lipcani și în 1988 - Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism.

Timp de 15 ani, a lucrat în calitate de redactor și prezentator la postul de televiziune ”Moldova 1”, unde a realizat emisiunile de etnografie și promovare a tradiției populare ”Popasuri”, ”Bucuroși de oaspeți?” ș.a. În 2004, împreună cu alți circa 300 de ziariști și regizori Radio TV a fost disponibilizată de către fosta conducere comunistă de atunci a Companiei ”Teleradio-Moldova”.

Din 2004 este șef de oficiu la Biblioteca municipală ”Alba Iulia” și din 2006 – corespondentă a săptămânalului ”Literatura și Arta”.

În 1999, la București i-a apărut volumul de versuri ”Cetatea frunzei”, urmat de cărțile ”Cântece pentru Săndel”, ”Vertical într-o lume agitată. Eugen Simion și Basarabia”, ”Globulețe colorate”, ”101 poeme”, ”Poezia anilor’ 70 și generația lui Nicolae Dabija”, ”Elena Tamazlâcaru. Biobibliografie”, ”Toți trandafirii lumii” ș.a.

În 2010, Elena Tamazlâcaru a fost distinsă cu Ordinul ”Gloria Muncii”.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18000248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!