ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Politicile de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile au fost ajustate la legislația comunitară

16:03 | 17.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o serie de modificări și completări la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Acestea au drept obiectiv armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile la acquis-ul UE, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Astfel, Guvernul urmează să stabilească regulile de organizare și desfășurare a licitațiilor de capacități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, astfel încât să fie promovată competiției în rândul marilor investitori. Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea competența de confirmare a statutului de producător eligibil pentru dezvoltatori de proiecte, care își manifestă interesul pentru investițiile în tehnologiile de valorificare a energiei regenerabile în Republica Moldova.

În același timp, a fost aprobată extinderea perioadei oferite investitorilor pentru construcția centralelor electrice, de la 24 la 36 de luni.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

img18000337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!