ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM nu va permite factorilor externi să se implice în campania electorală pentru parlamentarele din acest an

16:44 | 23.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Avem încercări tot mai evidente de implicare a unor entităţi din Federaţia Rusă în campania electorală care urmează să aibă loc în Republica Moldova, documentăm toate aceste cazuri şi vom interveni pentru a le bloca. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, PDM a sesizat instituţiile statului în legătură cu aceste semnale periculoase, dar şi instituţiile internaţionale. „Nu avem de gând să stăm cu mâinile în sân, să ne punem întrebări după ce alegerile au avut loc deja. Vom interveni la timp şi nu vom permite ca cineva din afara ţării să se implice în campania electorală, nici direct, nici indirect, prin diferite modalităţi de şantaj şi presiune asupra statului sau a politicului. Alegerile trebuie să fie libere, democratice şi să aibă loc în Moldova, să reflecte opinia cetăţenilor noştri, inclusiv a celor plecaţi peste hotare, dar nu opinia unor grupări de interese sau a altui stat”, a opinat Plahotniuc.

„Atunci când în Moldova există partide de stânga, care nici măcar nu se ascund că au susţinere de la Moscova, când ai un partid în opoziţia de dreapta cu legături clare cu oameni care acţionează pentru serviciile secrete ruse şi care are misiunea de a împiedica o nouă coaliţie pro europeană după alegeri, atunci când în ţară vin tot mai multe persoane din Federaţia Rusă cunoscute pentru activitatea lor propagandistică şi nocivă, trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă”, a adăugat şeful democraţilor.

El a spus că PDM va veni în scurt timp cu o abordare electorală nouă, care nu este orientată în nici un fel spre războaie politice, spre lupta cu alte partide, ci spre o competiţie cu sine însuşi, cu capacitatea de a se apropia tot mai mult de cetățeni și a-i ajuta.

„Este o abordare pragmatică și cu un obiectiv foarte clar asumat. Principalul inamic al PDM este reprezentat de problemele din ţară, acumulate în ani şi ani de instabilitate politică, coaliţii complicate, orgolii, luptă pentru putere, probleme acumulate, inclusiv de reprezentanţi ai partidelor care sunt astăzi în opoziţie, dar nu cu mult timp în urmă au fost la putere. Curând vom relua şedinţele săptămânale la partid şi voi veni în faţa colegilor cu un plan care are exact aceste direcţii privind anul electoral. Deci, de la PDM să vă aşteptaţi la o implicare puternică în rezolvarea problemelor cu care se confruntă ţara, la mai puţină polemică politică, la evitarea războaielor politice. Vom reacţiona doar punctual atunci când vom considera necesar să punctăm public anumite acuzaţii false la adresa noastră, ne vom apăra colegii atacaţi pe nedrept“, a conchis Plahotniuc.

Preşedintele democraţilor a anunțat că formaţiunea pe care o conduce va continua şi după alegeri calea europeană de dezvoltare, cu partidele de dreapta care vor dori asta.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18000509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!