ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Interpreţi de muzică uşoară au evoluat într-un spectacol de cântec popular

13:50 | 28.01.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Peste 20 de cântăreţi de muzică uşoară au interpretat muzică populară în cadrul spectacolului „Din moşi strămoşi până la noi”, care a avut loc ieri seară la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală.

Printre ei au fost  Geta Burlacu, Ion Raţă, Nătăliţa Olaru, Victoria Lungu, Valeriu Cornea, Angelina Korjan, Mariana Cepraga,  Aliona Triboi, Corina Ţepeş şi Costi Burlacu,  Mariana Şura, Anişoara Puică, Cristina Scarlat, Doinița Gherman ş.a.

Solicitată de MOLDPRES, interpretă Geta Burlacu a menţionat că se simte destul de bine şi în muzica uşoară, şi în cântecul popular. „Muzica populară îmi place la fel de mult ca şi cea uşoară. Orice muzică  este frumoasă, dacă este de calitate şi este interpretată cu  multă trăire sufletească”, a  specificat Geta Burlacu.

Autorul proiectului „Din moşi strămoşi până la  noi. Interpreţi de muzică ușoară în cântecul popular”  este regizorul Nicolae Gh. Rusu. El a spus că prin acest spectacol, şi-a dorit să ne amintim de tradiţiile şi rădăcinile noastre, care pornesc din folclor.

Soliștii au fost acompaniați de Orchestra de muzică populară ”Rapsozii Moldovei”, dirijată de Vitalie Dorin.

Spectacolul s-a încheiat cu un recital susţinut de Ansamblul etnofolcloric „Dacii”.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18000660

img18000660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!