ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe raioane din ţară au prezentat idei de afaceri la “Fabricat în Moldova”- 2018

14:46 | 31.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Expoziţia “Fabricat în Moldova” din acest an a fost susţinută de 16 Consilii raionale din ţară. “Scopul nostru este să promovăm şi companiile locale şi regionale, mai ales cele începătoare şi ambiţioase să ajungă performanțe”, a declarat astăzi la deschiderea evenimentului, Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din R. Moldova, transmite MOLDPRES.

La expoziţie participă reprezentanţi din raioanele Anenii Noi, Cahul, Călărași, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Nisporeni, Râșcani, Ungheni, Criuleni și UTA Gagauz-Yeri, care au prezentat mai multe afaceri, care au scop bine determinat, deja cu rezultate, să depăşească nivelul local şi să se afirme, deocamdată, pe piaţa naţională.

În acest sens, propuneri interesante au mai mulţi producători, care s-au prezentat sub egida Consiliului raional Dubăsari. Acest grup intenţionează să formeze în anul curent un cluster agroalimentar, cu posibilitatea creării parteneriatelor internaţionale.

„Scopul nostru este să formăm un lanţ valoric: producător – procesator – afaceri, cu antrenarea neapărată a businessmenilor începători. În mare parte, acestea vor fi afaceri cu legume, fructe, pomuşoare, seminţe şi material semincer, sectoare bine dezvoltate la Dubăsari. Avem toată susţinerea Consiliului raional, care asigură şi spaţiu pentru desfacere în Incubatorul de Afaceri din localitate”, a menţionat Ludmila Castraveţ, directorul companiei “MoBerry”, la solicitarea MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, clusterul de la Dubăsari are tot temeiul să aibă succes, deoarece este bine intenţionat, cu posibilităţi şi dorinţă de a dezvolta ramura agroalimentară locală. “Putem vorbi şi de oportunităţi reale de investiţii, deoarece avem deja parteneriate în formare cu antreprenori din Letonia, Polonia, Serbia, Uzbekistan şi Georgia”, a precizat Ludmila Castraveţ.

În altă ordine de idei, antreprenoarea a specificat că ideea este interesantă şi pentru businessmeni din regiunea transnistreană. “Punctele de control şi militarii înarmaţi mai sunt stresante pentru delegaţiile străine care vin la Dubăsari să cunoască afacerile noastre şi să stabilească cooperări, însă avem siguranţa că aceste bariere vor fi depăşite şi producţia agroalimentară, marca Dubăsari, va fi cunoscută în multe ţări din lume”, a concluzionat Ludmila Castraveţ.

Peste 400 de companii autohtone şi mixte participă la cea de-a XVII-a ediţie a Expoziţiei „Fabricat în Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie în perioadă 31 ianuarie - 4 februarie, la Centrul Internaţional Expoziţional „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)  

img18000743

img18000743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!